В Івано-Франківську вперше проходить конкурс для вчителів «Виховник року»

В Івано-Франківську вперше проходить конкурс для вчителів «Виховник року». Перший етап конкурсу уже пройшов у школах. В результаті були вибрані кращі вчителі-виховники, які зараз приймають участь у міському етапі.

Міський етап конкурсу складається із двох частин: заочного туру, коли вчителі-виховники подають на огляд конкурсного журі документацію, і очного етапу, на якому представляють виховний заклад та презентації.

В четвер, у школі №18 в рамках другого туру, виховну годину представить вчитель цієї школи Ліда Витвицька, педагог із 13-річним стажем роботи, яка отримала друге місце у міському етапі (заочний тур серед вчителів 1-4 класів).

Як розповіла «Малакаві» Ліда Витвицька, система її виховної роботи полягає у формуванні національної свідомості у молодших школярів.

«У першому класі ми займалися у рамках концепції «Ми українці на своїй радній землі», у другому класі темою наших виховних заходів було збереження та відродження українських звичаїв та традицій. У третьому класі я працюю над формуванням мовної культури своїх учнів», - говорить Ліда Витвицька.

У четвер на огляд конкурсного журі вчитель представить захід «Свято рідної мови».

«Основна ціль заходу – показати дітям, що ми повинні пишатися своєю рідною українською мовою. Тема надзвичайно актуальна, особливо в контексті того, що дуже часто українська мова забруднюється, багато українців розмовляють суржиком. У рамках цього заходу діти познайомляться з таким поняттям як «суржик». У нас буде навіть сценка «Суржикова казка», - розповідає Ліда Витвицька.

Звісно, патріотичне виховання – це одна із пріоритетних тем, у вихованні учнів. Як не дивно, але вона нині особливо актуальна, адже цілеспрямовано ведуться напади на українську мову, окремі політики вважають, що українська не обов’язкова для використання навіть в державних установах. Очевидно, така мовна політика ведеться цілеспрямовано, щоб знищити українську мову, а з нею і українську націю як таку. «Без мови, немає народу, як сонця без сяйва й тепла», ці рядочки мають пам’ятати всі українці і робити все для того, щоб українська нація була самодостатньою.

 

Леся, 19.03.2013 12:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини