З початку року на дорогах області трапилося 19 ДТП з участю водіїв автобусів

З метою підвищення безпеки пасажирських перевезень, Державтоінспекцією спільно з Головавтотрансінспекцією області з 01 по 31 березня проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті.

З початку року на дорогах області трапилося 19 ДТП з участю водіїв автобусів, з них три ДТП – з потерпілими, у яких 1 особа загинула, а 3-є осіб отримали травми. З вини водіїв трапилося 12 дорожньо-транспортних пригод з технічними ушкодженнями транспортних засобів.

Причинами вказаних автопригод стали порушення водіями Правил дорожнього руху, а саме виїзди на смугу зустрічного руху, ігнорування вимог дорожніх знаків пріоритету, перевищення встановленої швидкості руху та супутні фактори – несприятливі погодні умови: снігопади, ожеледиця, тумани та інші чинники, які погіршували стан доріг.

Враховуючи аналіз аварійності на пасажирському транспорті, державтоінспекторами проводяться позапланові контрольні перевірки підприємств ісуб'єктів господарювання щодо дотримання ними вимог законодавства в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Особлива увага приділяється питанню проведення передрейсового контролю технічного стану автобусів та медичного огляду водіїв.

При здійсненні нагляду за дорожнім рухом працівниками ДПС проводиться контроль за дотриманням водіями пасажирського автомобільного транспорту Правил дорожнього руху, особливо недопущення порушень швидкісних режимів, створення аварійних ситуацій, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки та інших порушень. При цьому державтоінспекцією проводяться рейдові відпрацювання спільних мобільних груп ДАІ та Головавтотрансінспекції із залученням представників засобів масової інформації з подальшим висвітленням даної роботи в ЗМІ.

В ході заходів при взаємодії з органами місцевого самоврядування проводяться позапланові обстеження, контрольні перевірки вулично-дорожньої мережі за маршрутами перевезення пасажирів, за результатами яких вживається відповідних заходів реагування з боку Державтоінспекції.

Леся, 15.03.2013 09:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини