2013 стане роком боротьби профспілок проти використання роботодавцями нелегальної, нестійкої та нестандартної зайнятості

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич взяв участь у засіданні Ради профспілок області, на якому розглядалися підсумки виконання Регіональної угоди за 2011-2012 роки та завдання профспілкових організацій області щодо забезпечення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства.

У своєму виступі Ігор Зварич підтримав рішення Ради профспілок щодо оголошення 2013-го Роком боротьби профспілок проти використання роботодавцями нелегальної, нестійкої та нестандартної зайнятості, «тіньової» виплати заробітної плати, інших порушень трудових прав. За його словами, в облдержадміністрації уже напрацьований проект комплексної Програми з легалізації зарплат, яка буде затверджена спільним рішенням ОДА і ради профспілок області. У цій Програмі передбачено «алгоритм спільних дій щодо легалізації зарплат», до якого також будуть включені і пропозиції, які висловили сьогодні профспілкові активісти. 

Ігор Зварич наголосив, що облдержадміністрація для підвищення соціальних стандартів запропонувала центральним органам влади 25 пропозицій, які потребують вирішення на державному рівні. Підписана тристороння угода між облдержадміністрацією, обласним об’єднанням організацій роботодавців та Радою профспілок області не є догмою, в неї можна вносити «зміни, доповнення чи укладати додаткові угоди». Він також відповів на запитання учасників засідання, зокрема щодо відновлення роботи «Карпатнафтохіму», діяльності «Техмашу» (м. Калуш) та інших підприємств. У засіданні Ради профспілок області взяли участь перший заступник голови Федерації профспілок України Сергій Українець і голова обласного об’єднання організацій роботодавців Василь Чуднов. 

Леся, 15.03.2013 09:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини