Володимир Шкварилюк : «Влада не готова до конструктивного діалогу з опозицією»

Сьогодні на прес-конференції Арсеній Яценюк заявив, що за результатами саміту Україна ЄС, опозиція хоче внести на засідання уряду пропозицію, щодо створення між фракційної комісії, яка б очолювалася керівниками фракцій, та яка б займалася підготовкою всього законодавства, яке необхідне Україні для підписання угоди про зону вільної торгівлі та про політичну асоціацію. Безпосередньо перед засіданням уряду, народний депутат додав: «Ми прийшли висунути свої політичні вимоги про відставку уряду та президента, який його призначив. За його словами, він уважно прочитав програму розвитку економіки Україна, запропоновану урядом Миколи Азарова, і вважає її недолугою, хоче запропонувати план розвитку від опозиції».

Вперше за всю історію політичних баталій між владою та опозицією на засідання уряду прийшли представники опозиції. На чолі з Арсенієм Яценюком в розширеному засіданні КМУ взяли участь близько тридцяти депутатів-опозиціонерів. Зокрема, від Івано-Франківської області були Володимир Шкварилюк та Володимир Купчак.

Ситуацію, що склалася на засіданні Кабміну прокоментував наступним чином Володимир Шкварилюк: «Замість обговорення актуальних проблем українського суспільства міністри та голови обласних державних адміністрацій співали оди Януковичу та Азарову.

В свою чергу представники опозиції прийшли зі своїми пропозиціями по 40 законопроектах, які потребують першочергового прийняття. Проте влада побоялася конструктивного діалогу з опозицією. На вимогу Арсенія Яценюка виступити - йому було відмовлено у наданні слова. Всі пропозиції прем’єр забажав бачити виключно у письмовому вигляді. На знак протесту, народні депутати від опозиції покинули засідання уряду.»

Леся, 27.02.2013 16:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини