Володимир Шкварилюк: «Опозиція за створення міжфракційної комісії Україна – ЄС»

25 лютого 2013 року в Брюсселі відбувся XVI саміт Україна – ЄС. Учасники саміту у спільній заяві підтвердили сподівання на підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між ЄС та Україною, як тільки будуть виконані усі попередні умови та буде очевидний прогрес України у виконанні зобов'язань. В опозиції наголосили, що дуже важливим є те, що цей саміт відбувся, і відбувся саме у такому форматі. Цей саміт уже охрестили «самітом останнього шансу», на якому українська держава отримала дуже чіткі завдання, які влада має виконати негайно, щоб підписати угоду про політичну асоціацію та економічну інтеграцію з ЄС.

Як зазначив на прес-конференції Арсеній Яценюк, першочерговим наразі для України є питання, так званого «вибіркового правосуддя» - звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Крім того, він додав, що на порозі місцевих виборів до Київської міської ради та президентської виборчої кампанії 2015 року, не менш важливим є питання прийняття Виборчого кодексу України, на який до того ж ЄС уже були виділені кошти.

За словами народного депутата України Володимира Шкварилюка, якщо український Уряд, справді має намір підписати угоду про політичну асоціацію та економічну інтеграцію з Європейським Союзом, то йому необхідно негайно починати вносити на розгляд Парламенту проекти законів в сфері юстиції, правосуддя та протидії корупції.

«Часу не так і багато. Тож якщо наступна зустріч з представниками ЄС у Вільнюсі, планується на листопад, то уже до травня Україна має продемонструвати рішучість та цілеспрямованість у вирішенні долі даних законопроектів», - наголосив Володимир Шкварилюк.

 Крім того, депутат додав, що уже давно слід розмежувати для України два можливих шляхи інтеграції, а саме один у напрямку Європейського Союзу, і інший у напрямку Митного.

Загалом же, за результатами саміту опозиція хоче внести 27 лютого 2013 року на засіданні Уряду пропозицію, щодо створення міжфракційної комісії Україна - ЄС, яка б займалася підготовкою всього законодавства необхідного Україні для підписання угоди про зону вільної торгівлі та про політичну асоціацію.

Леся, 27.02.2013 12:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини