Сенатор Маккейн: США розгляне санкції проти представників режиму Януковича

Конгрес США розгляне санкції проти українських високопосадовців.

 Про це заявив колишній кандидат у президенти США, сенатор Джон Маккейн, який цього тижня зустрічався з дочкою екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенією, йдеться у його інтерв'ю «Голосу Америки».

 "Комітет з міжнародних відносин буде розглядати це питання. Важко сьогодні передбачити, яким буде результат, але ми справді надзвичайно стурбовані ситуацією з порушенням базових прав людини та станом демократії в Україні", - зазначив він.

 "Ув’язнення політичних лідерів мало серйозний вплив на громадську думку тут у Конгресі. Ми не віримо, що Тимошенко була засуджена у результаті справедливого судового процесу. І це висновок міжнародних оглядачів не лише у Сполучених Штатах", - сказав Джон Маккейн.

 Сенатор наголошує, що Конгрес США та уряд дуже стурбовані не лише поводженням з Тимошенко, а й ерозією прав людини в Україні.

 "Сполучені Штати розуміють важливість України. Це велика країна зі стратегічним положенням, і ми розуміємо важливість України для безпеки Сполучених Штатів. Я знаю, що новий державний секретар Джон Керрі дуже стурбований і добре знає і розуміє Україну", - розповів він.

Леся, 14.02.2013 11:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини