Відбувся майстер-клас з декорування пряників

Пряник – лагоминка багатьох народів. За часів Київської Русі це були найулюбленіші ласощі.

За стародавніми рецептами кондитери фірми «Надія» випікають ці чудові делікатеси. У тісто додають горіхи та різноманітні прянощі з божественним ароматом і неповторним смаком, серед яких кориця, кордамон і гвоздика, які мають цілющі властивості та покращують настрій.

Для жителів та гостей Івано-Франківська менеджери фірми «Надія» часто організовують майстер-класи, а напередодні свята всіх закоханих кондитери вперше проводять творчий майстер-клас з декорування пряників. Учасники майстер-класу мали нагоду:

-              дізнатися захоплюючу історію та романтичну легенду виникнення медових пряників;

-              одержати рецепт духмяного пряничного тіста та секрет тонкощів його приготування;

-              оволодіти сучасними видами та техніками розпису;

-              власноруч красиво та креативно задекорувати пряник-валентинку.

Майстер-клас проводили скульптор-дизайнер кондитерського цеху фірми "Надія" Катерина, головний кондитер фірми Світлана Михайлівна та кондитер-декоратор Ольга.

Пряник має особливе магічне значення. Солодощі у формі підкови дарують на щастя, для закоханих – серця, популярними є різні квіточки, хатинки та, звичайно, традиційні святкові миколайчики, зірочки, ялиночки, сніговички, жайворонки, коники та ін. Особливими є пряники-сувеніри на згадку про Україну та про місто Івано-Франківськ.

Пряник – це перш за все витвір народного мистецтва з багатою символікою, яка нагадує культуру історії людства, а також солодкий сувенір, який наповнює наші серця радістю!

Леся, 08.02.2013 11:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини