Анушкевичус розповів про свій візит до Штатів

Сьогодні міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус провів прес-конференцію за підсумками свого візиту до США, який відбувся наприкінці січня цього року.

Міський голова під час прес-конференції коротко відзвітував про закордонне відрядження та розповів про деякі враження від других відвідин США. Зокрема він розповів про відвідання церемонії інавгурації Президента США Барака Обами.

Також Віктор Анушкевичус розповів про ряд зустрічей з урядовцями та представниками ділових кіл, серед яких міський голова відзначив зустріч з керівником департаменту економічного розвитку, ділових зв’язків і туризму пані Сінтією Річмонд, зустріч з директором міської ради з питань планування ресурсів суспільства і забезпечення житлом паном Робертом Броснаном, зустріч з головою житлового відділу міста паном Кеном Огенбаухом. Остання з названих зустрічей стосувалась механізмів вирішення питання будівництва та надання доступного житла в американських містах.

Окрім того, на прохання Віктора Анушкевичус для нього було організовано зустріч з представниками архітектурних фірм та компаній, які займаються плануванням та зонуванням міських територій.

Відбулась зустріч з керівництвом округу Арлінгтон в особі Уолтера Техади та Крістофера Цимермана, в рамках якої обговорювались питання подальшої співпраці з містом Івано-Франківськом.

Під час візиту до США Віктор Анушкевичус також зустрівся з представниками «Фундації Україна - США», на якій був присутній керівник проекту «Відкритий світ» Посол Джон О’кіффі. Під час зустрічі було досягнуто попередньої домовленості щодо візиту наших молодих спеціалістів до США та їх короткочасного стажування в органах місцевого самоврядування США. Обговорювався цьогорічний обмін делегаціями старшокласників.

Також відбулась зустріч міського голови Віктора Анушкевичус з керівником Економічної ради США-Україна Морганом Вільямсом, під час якої обговорювались питання інвестування в Івано-Франківськ з боку компаній, які є учасниками ділової ради.

Міський голова мав зустріч з представниками найстарішого католицького університету Америки - Джорджтаунського університету, відвідав урочистий прийом міст-побратимів Арлінгтона в Посольстві України у США, а також дав інтерв’ю телеканалу «Голос Америки» та кореспонденту «Укрінформ».

Також була зустріч з представниками однієї з енергетичних компаній, яка збирається заходити на інвестиційний ринок України. В рамках зустрічі, зокрема, йшлося про можливість відкриття західноукраїнського офісу цієї компанії саме в Івано-Франківську.

Леся, 05.02.2013 13:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини