Сич: Вперше в житті зіштовхнувся з таким грубим та цинічним ігноруванням органами правопорядку фактів явного порушення чинного законодавства!

Безпрецендентні за своїм характером випадки порушення чинного законодавства України, несанкціоновано застосований сльозогінний газ, свідоме перешкоджання журналістам у їх діяльності, а також масові побиття свободівців та численних громадських активістів, чим ознаменувалося проведення фіктивних зборів псевдо-громадської ради при КМДА, вкотре засвідчили цілеспрямоване потурання органами правопорядку в обслуговуванні інтересів режиму та його васалів. 

Про це у коментарі представникам засобів масової інформації заявив народний депутат України, представник ВО «Свобода» Олександр Сич.

«Фіктивні збори псевдо-громадської ради при Київській міській державній адміністрації відбувалися на режимному об’єкті, а його охорону при фактичному потуранні органів правопорядку забезпечували люди сумнівної, кримінальної зовнішності, які будь-якою ціною намагалися перешкодити представникам громадськості потрапити на нелегітимне за своїм характером засідання», – відзначив Олександр Сич, характеризуючи події 29 січня.

Нагадаємо, 28 січня відбулися Установчі збори з обрання громадської ради при КМДА. За їх результатами головою ради було обрано свободівця Володимира Свєнтицького, визначено також заступників голови. Втім, протокол із відповідними рішеннями департамент КМДА зареєструвати відмовився, необґрунтовано мотивуючи такі дії відсутністю звіту попереднього очільника цієї інституції та неприсутністю на засіданні членів провладної ініціативної групи. Власне, саме останні й визначили напередодні дату їх проведення. Натомість уже 29 січня у приміщенні Головпоштампу представники тієї ж провладної ініціативної групи спробували організувати у закритому режимі альтернативне засідання.

«Єдиною метою проведення альтернативних зборів вочевидь було усунення свободівця разом із іншими представниками громадських організацій від керівництва громадською радою, перетворення її на «кишенькову інституцію», яка б закривала очі на можливі порушення й одобрювала будь-яку ініціативу місцевої влади», – зауважив Олександр Сич.

За словами свободівця, особи, які здійснювали охорону заходу, не звертали увагу ані на народних депутатів України, ані на журналістів, ані на представників громадських організацій, що прагнули потрапити до зали, де своє засідання мала б проводити начебто відкрита і публічна інституція.

«Намагаючись звернути увагу представників органів порядку на перешкоджання потрапити до приміщення Головпоштампу народних депутатів та представників  засобів масової інформації, які стояли поруч, у відповідь наразився на рішучий фізичний спротив невідомих осіб при «мовчазній згоді» правоохоронних органів. Вперше у житті я зіштовхнувся з таким грубим та цинічним за своїм характером ігноруванням органами правопорядку фактів явного порушення чинного законодавства!», – відзначив Олександр Сич.

Свободівець повідомив також, що того ж дня йому разом із народним депутатом України Святославом Ханенком вдалося зустрітися із головою КМДА Олександром Поповим. Представники ВО «Свобода» намагалися звернути увагу очільника міської державної адміністрації на численні порушення законодавства та фактичне підігравання органів правопорядку у їх здійсненні, у відповідь на що зіштовхнулися із несприйняттям та небажанням Попова врегулювати ситуацію.

«Така позиція значною мірою лише підтверджує зрежисованість зборів псевдо-громадської ради у приміщенні Головпоштампу й потурання у їх проведенні на найвищому рівні», – резюмував Олександр Сич.

Леся, 31.01.2013 09:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини