Олександр Сич: Табачник цілеспрямовано нищить українську ідентичність, історію та мову

Вилучення з програми Зовнішнього незалежного тестування постатей Степана Бандери і Романа Шухевича,  заміна їх радянськими героями – це цілеспрямована нівеляція української історичної основи, становлення української нації. 

Про це заявив народний депутат від фракції ВО «Свобода» Олександр Сич.

«Нічого дивного у цьому немає. Це ще один крок міністерства, очолюваного відомим українофобом Табачником, до вихолощення української історії. Табачник є небезпечний тим, що всі антиукраїнські кроки він робить дуже розумно. Він прекрасно розуміє, що для становлення нації і новоутвореної держави означає історія, культура та мова. Тому він цілеспрямовано нищить українську історію, українську мову», – відзначив Олександр Сич.

Свободівець вважає, що вилучення із тестів ЗНО таких відомих постатей, як Бандера, Шухевич, і заміна їх радянськими героями – це «цілеспрямована нівеляція української історичної основи, становлення української нації».

«Якщо цьому не робити спротив, то ця політика набиратиме ще більших обертів, а, отже, буде вести до нівеляції української ідентичності. Іншого виходу, як накопичити сили і всього цього політичного режиму, в тому числі – й Табачника, позбутися, немає. У цьому – єдиний вихід», – вважає Олександр Сич.

«А все решта – це просто тактичні кроки. Очевидно, що й ми у Верховній Раді  будемо реагувати на це. Зокрема, будемо реагувати і у комітеті з питань науки і освіти, до якого я належу. Будемо ставити питання про зміст освіти. Можливо, будемо ініціювати парламентські слухання з цього питання», – резюмував народний депутат України.

Леся, 25.01.2013 12:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини