У Франківську відбувся загальноміський вечір «Різдвяні зустрічі друзів»

Минулої п’ятниці в приміщенні актового залу народного дому товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка відбувся загальноміський вечір «Різдвяні зустрічі друзів», ініційований та організований міською Радою учнівського самоврядування (керівник Гриновецька М.П) та міським європейським клубом для старшокласників (керівник Уварова Т.В) Івано-Франківського міського Центру дитячої та юнацької творчості. Сценаристом та ведучою свята була завідувач відділом організаційно-масової роботи МЦДЮТ Козлова М.Є.

                Основною метою заходу стало збереження, пропагування та поширення ідеї українських традицій святкування Різдва серед учнівської молоді. Понад 60 вихованців міської РУС, євроклубу, а також  вихованці краєзнавчо-етнографічного гуртка МЦДЮТ (керівник Галюк І.В) та гуртка «Успішний лідер», взяли активну участь у загальноміському вечорі.

                Варто відзначити, що вихованці євроклубу та Ради учнівського самоврядування були не тільки учасниками свята, але й виступили як активні організатори вечора. Так, зокрема, ведучими «Різдвяних зустрічей» стали президент міської Ради учнівського самоврядування Владислав Горелін, депутат РУС Світлана Кащій та активна учасниця євроклубу Тетяна Осташин. Прикрасою свята стали виступи з різдвяними щедрівками  вихованок міського євроклубу Мельничук Вікторії, Куцели Мар’яни, а також танцювальні композиції старшої групи колективу клубу бального танцю «Діамант» та ансамблю бального танцю МЦДЮТ (керівники Дзюба В.В та Дзюба С.Л). У якості запрошених гостей зі своєю музичною програмою виступив рок-гурт «Лід та Вогонь» МЦДЮТ (керівник Тихий І.М), які презентували  два нових кліпи на музичні твори «Гей, як сонце спати ляже» і «Про мову», викликавши фурор серед учнівської молоді, яка активно підтримувала гурт протягом  всього виступу. Ще одним подарунком для старшокласників стало безліч цікавих конкурсів та естафет, а також молодіжна дискотека.

                Слід зауважити, що більшість вихованців міської  РУС, євроклубу та інших гуртків МЦДЮТ зазначили важливість та необхідність проведення такого роду заходів, оскільки вони залучають молодь до святкування українських традицій та звичаїв, виховують в них дух національної свідомості.

Загальноміський вечір «Різдвяні зустрічі друзів» проводився за підтримки Івано-Франківського міського Центру дитячої та юнацької творчості, Управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, а також за підтримки та сприяння Народного дому обласного та міського об’єднань товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка і осередку товариства «Просвіта» в МЦДЮТ.

 

Леся, 29.01.2013 09:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини