Мирослав Симчич отримав медаль «За заслуги перед Прикарпаттям»

На думку голови Івано-Франківської обласної ради Василя Скрипничука, життєвий шлях Мирослава Симчича є прикладом служіння ідеалам української нації.

«Ваш подвиг, як і подвиг ваших бойових друзів із Української повстанської армії, полягає не лише в боротьбі з ворогами, але й тому, що така боротьба поряд із незламністю духу стали одним із наріжних каменів побудови сучасної, незалежної Української держави. Ви обороняли не лише власне життя, але й право на нього для майбутніх поколінь українців», – відзначив Василь Скрипничук, звертаючись до Мирослава Симчича у день його 90-літнього ювілею.

За словами голови обласної ради, мужнього духу Мирослава Симчича не зламали ані всілякі недуги, ані довгі роки тортур.  «На прикладі вашого життя напрочуд легко розуміється вислів Дмитра Мирона-Орлика, коли він стверджував, що доля України вирішується в наших душах і серцях», – зауважив Василь Скрипничук.

Перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький у свою чергу відзначив, що Мирослав Симчич є й має залишатись прикладом для сучасної молоді, її натхненником та взірцем у справі служіння нації та Україні.

Керівництво обласної ради, вітаючи ювіляра, побажало йому міцного здоров’я, наснаги, добробуту та довгих років життя.

Віддаючи шану та високо оцінюючи внесок Мирослава Симчича у постання і розбудову Української держави, Василь Скрипничук також нагородив його найвищою обласною нагородою – медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям».

Леся, 08.01.2013 09:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини