Військовослужбовці Прикарпаття готові прийти на допомогу місцевому населенню у складних погодних умовах

Складний гірський регіон завжди може підкинути своїм мешканцям якісь несподіванки, як то повінь чи заметілі. Тому військовослужбовці частин та установ завжди готові прийти на допомогу місцевому населенню.  Зокрема, на озброєнні у 114-ї Івано-Франківській бригаді тактичної авіації є чимало потужною техніки для прибирання снігу та обігріву людей.

«На даний момент в стані готовності знаходяться шнеково-роторні машини для прибирання снігу, грейдер та спеціальна машина АКПМ, а також виділено 60 осіб особового складу, які у дві зміни несуть постійне чергування, – розповів командир 114- ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації полковник Сергій Голубцов. – І за першої вимоги ця техніка і люди будуть скеровані для порятунку цивільного населення».

 Також, за словами підполковника Тараса Греня із Західного регіонального медіацентру,  командир наголосив, що оперативний черговий бригади підтримує постійний зв'язок з МНС і за першого ж звернення особовий склад і техніка приступлять до виконання завдань. На даний момент військовослужбовці бригади підтримують в готовності злітну смугу аеродрому,  за допомогою якої можна буде при необхідності  прийняти літаки з гуманітарною допомогою.

Так само в готовності знаходяться і потужні машини, що є на озброєнні у військовослужбовців Делятинського гарнізону. За словами заступника командира частини з виховної роботи майора Ярослава Кушини, організовано постійне чергування виділених для надання допомоги людей. 

Леся, 17.12.2012 09:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини