Депутати обласної ради просять прокурора області та голову адмінсуду звільнити з-під варти колегу

Депутати хочуть, щоб депутата Рожнятівської районної ради Диріва Ігоря Івановича звільнили під підписку про невиїзд.

Про це під час сесії обласної ради оголосив депутат від фракції НРУ Ярослав Єфімчук.

Як зазначається у депутатському запиті, адресованому прокуророві області Олександру Каліфіцькому та  голові Апеляційного суду Івано-Франківської області Надії Стефанів депутат Дирів вже майже два роки перебуває  в Івано-Франківському слідчому ізоляторі за обвинуваченням у зловживаннях з бюджетними коштами.

При цьому, як стверджує сам Дирів, вина його не доведена, відношення до бюджетних коштів він не має і не є посадовою особою, а лише депутатом райради.

«Ми депутати Івано-Франківської обласної ради, не втручаючись в хід розгляду справи, просимо вас, як прокурора області та голову апеляційного суду, здійснити прокурорський та судовий нагляд за розглядом кримінальної справи Диріва, замінити запобіжний захід щодо утримання під вартою на підписку про не виїзд», - звертаються депутати та зазначають, що в Ігоря Диріва тяжкий стан здоров’я та на утриманні двоє малолітніх дітей.

Крім того, ініціатори запиту апелюють до нового Кримінально-процесуального кодексу, який нещодавно вступив у силу і передбачає запобіжний захід у вигляді тримання під вартою лише для тяжких злочинів.

Леся, 26.11.2012 11:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини