Американці діляться досвідом і знаннями в Івано-Франківську

Державний Департамент та Міністерство енергетики США разом із Івано-франківським Університетом нафти і газу та Обласною державною адміністрацією організували симпозіум із питань сланцевого газу.

«Мета діяльності тут поділитися досвідом і знаннями, які ми нагромадили за досить довгий час розвитку цієї програми в США з країнами, які розмірковують і планують почати видобуток сланцевого газу в себе», - зазначає керівник департаменту в американській агенції з енергетичних ресурсів.

За його словами,ризики при видобуванні сланцевого газу схожі з ризиками при видобуванні знайомого українцям газу природного, але те, як це відбуватиметься в Україні залежить від рішення українського уряду та народу.

В обговоренні цього питання, на думку  керівника департаменту в американській агенції з енергетичних ресурсів, дуже важливо вести дискусію на основі наукових даних та доведених фактів.

«Ми приїхали сюди, щоб обговорити технічні деталі, того як відбувається цей процес. Україна повинна зробити свої висновки, яких заходів треба вживати, щоб безпечно для довкілля видобувати газ», - зазначає він.

Леся, 15.11.2012 13:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини