Жителі Івано-Франківщини майстерно крадуть газ

Голова правління ПАТ «Івано-Франківськгаз» Ігор Прокопів розповів, що  однією з проблем підприємства є систематичні крадіжки природного газу. За цей рік спеціалісти виявили 191випадок крадіжки природного газу .

«У Івано-Франківській області працювати непросто, є дуже багато спеціалістів, які мають доступ до зварки, до технологій, до усього іншого. Наприклад – Косів. Гуцули у нас уміють усе: блоху підкувати, писанку намалювати і по самовільному втручанню в роботу  лічильників цей район на першому місці», – розповідає Ігор Прокопів.

Жителі Івано-Франківщини досить вигадливі люди. За словами Ігоря Прокопіва буває так, що досить часто люди вже при будівництві хати врізають одну офіційну, а іншу неофіційну лінію. Ще буває що газова труба виявляється всередині водяної і про це можна дізнатися тільки коли є витік газу, або існує переключення у стовпчику на паркані, випадково виявлене після автомобільної аварії.

Ще один цікавий випадок. Тут власник одного з магазинів в Коломиї  протягом ночей нагрівав приміщення до 30˚, а на день усе виключав. У нього були встановлені спеціальні магніти, які впливають на лічильник, і які виявити теж неможливо. Тільки перевірка о 7.00 виявила крадіжку газу.

Леся, 04.09.2012 08:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини