ОПОРА: Смс від імені Олександра Шевченка розсилають і досі – кандидат поскаржився у прокуратуру

Спостерігачу ОПОРИ в Івано-Франківській області на мобільний телефон о 18.00 надійшла смс такого змісту: «Сподіваюсь на вашу підтримку. Щиро ваш, Олександр Шевченко». ОПОРІ також повідомили про спробу підкупу виборця начебто від імені Шевченка, самовисуванця по округу №83, поблизу дільниці на вул. Незалежності, 12. «Перед дільницею до мене підійшли кілька людей і запропонували проголосувати за Шевченка і за «УДАР» і пообіцяли 200 гривень. Я відмовився і вони відійшли», – розповів очевидець.

Провівши невеличке розслідування, ОПОРА виявила, що більшість із людей, які отримали смс постійно катаються на «Буковелі» або брали участь у безкошовних поїздках на «Буковель», організованих Олександром Шевченком напередодні виборів. Як запевнили прес-службу ОПОРИ в Івано-Франківській області у виборчому штабі Олександра Шевченка, кандидат не має до цих смс ніякого відношення. «Цю ситуацію важко прокоментувати. Ми таких смс точно не розсилаємо. Можливо, хтось використовує якусь базу даних, отримати яку сьогодні не складає ніяких проблем», – наголошує керівник виборчого штабу кандидата Володимир Юзюк.

Про факти підкупу від імені Олександра Шевченка повідомляє також прес-служба міської організації ВО «Свобода». «Певні особи, пропонують також показати фото виборчого бюлетеня з відміткою напроти кандидата від влади О. Шевченка за фінансову винагороду. Такі угруповування були помічені біля дільниці на вул. Незалежності, 12, біля дільниці, що знаходиться біля ЗОШ № 12 та ряду інших виборчих комісій. Коли молодики помітили спостерігачів – вони втікли», – повідомляє прес-служба.

 Володимир Юзюк запевняє, що ці спроби підкупу – «провокація чистої води». «До цих людей, які пропонують купити голос треба викликати міліцію і відвезти їх у відділок, а не розповідати про те, що Шевченко організовує підкуп», каже керівник штабу. Володимир Юзюк повідомив ОПОРІ, що сьогодні від імені Олександра Шевченка було подано скаргу у прокуратару що поширеня проти нього неправдивої інформації. Керівника штабу обурює те, що ЗМІ також поширюють цю інформацію, не перевіривши її.

 

Леся, 28.10.2012 19:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини