Микола Томенко: Роздача коштів виборцям має на меті сьогодні - купівлю мандату, а завтра - землі

Роздача коштів виборцям має на меті сьогодні - купівлю мандату, а завтра - землі.
 
Про це один з лідерів «Батьківщини» Микола Томенко сказав, перебуваючи в Кіровоградській області.
 
«Якщо на першому етапі виборів практикувалася роздача продуктів харчування, то зараз кандидати від влади, які здебільшого маскуються під самовисуванців, переходять на роздачу грошей», - заявив Віце-спікер.
 
За його словами, в усіх областях ця схема здійснюється по-різному: десь роздається 50 гривень, десь 150 гривень.
 
Також Томенко поінформував, що завжди існують схеми так званої подвійної роздачі, коли перший транш видається під час виборчої кампанії, а другий видається вже після виборів.
 
Натомість, експерти стверджують, що метою підкупу виборців являється не лише купівля депутатського мандату та депутатської недоторканності, а й підготовка до купівлі землі.
 
Томенко пояснив, що роздають ці кошти передовсім тим виборцям, які є соціально незахищеним або соціально вразливим категоріям, списки яких купуються в органах соціального захисту. Оскільки такий виборець має отримати так звану «благодійну допомогу», він зобов’язаний дати про себе максимально повну інформацію з паспортними даними, а часом і з ідентифікаційним кодом.
 
«Цілком очевидно, що таким чином створюється база даних тих людей, які могли б оперативно і за мінімальні кошти продати свою землю», - заявив він.
 
За словами Віце-спікера, цього не приховують і самі кандидати - ті мільйонери та мільярдери, які сьогодні балотуються передовсім в центральній Україні.
 
Так, наприклад, діючий кандидат в депутати по Черкаській області, член фракції Партії регіонів Володимир Зубик говорить, що всі його завдання як депутата – максимально пришвидшити продаж землі, щоб міг купити він і його партнери-іноземці.
 
Підсумовуючи, Микола Томенко сказав, що люди повинні розуміти те, що сьогодні використання методу роздачі коштів має на меті не лише купівлю депутатського мандату та депутатської недоторканності, а й підготовку до купівлі їхньої землі.
Леся, 08.10.2012 17:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини