У Калуші знову можуть виникнути проблеми із водопостачанням

Незадовільний рівень розрахунків КП "Водотеплосервіс" за спожиту електроенергію постійно загрожує відключенням міста від водопостачання.

Як повідомив директор підприємства Ігор Яковина, ПАТ «Прикарпаттяобленерго» вже надіслало офіційне попередження про відключення електроенергії «Водотеплосервісу» 11 жовтня. Заборгованість станом на 1 жовтня становить 917 тис. грн., з них 103 тис. грн. — за електроенергію, спожиту у серпні.

95% поступлень «Водотеплосервісу», зазначив керівник підприємства, йде на обов’язкові платежі: зарплата, пенсійний фонд, Калуська ТЕЦ і НАК «Нафтогаз Ураїни», Калуський РЕМ та паливно-мастильні матеріали. Лише 5% залишається для інших потреб. У вересні-жовтні розраховуватися з енергопостачальною організацією стало складніше, оскільки підготовка до опалювального сезону вимагає додаткових витрат. Для недопущення відключення водопостачання «Водотеплосервіс» щоденно перераховує кошти ПАТ «Прикарпаттяобленерго»: за останні два дні погасили 40 тис. боргу, ще 60 тис. грн. комунальники розраховують сплатити у найближчі дні. Таким чином буде проведено розрахунок за серпень, залишиться ще 815 тис. грн., які треба заплатити для того, щоб не відключали електроенергію підприємству і, відповідно, воду городянам.

Зменшити витрати «Водотеплосервісу» на електроенергію має заміна енергоємного обладнання на підкачувальних станціях третього підйому та ВНС другого підйому в рамках освоєння кредиту Світового Банку. Станом на 4 жовтня на 12 станціях третього підйому із загальних 21 роботи по монтажу і пуску обладнання вже завершені.

Вікна


Леся, 08.10.2012 11:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини