Один іде до Верховної Ради, а другий хоче керувати і містом і районом

Сільські голови Калуського району написали звернення до депутатів Верховної Ради, в якому просять не підтримувати законопроект Валерія Келестина від 4 вересня цього року про проведення експериментальної адміністративної реформи на базі Калуського району.

28 сільських голів заявили про те, що законопроект є передчасним, а також таким, який не узгоджувався ні з сільськими головами, ні з громадою сіл.

Сільські голови попросили депутатів обласної ради, аби вони підтримали їх звернення до народних депутатів.

Лише взяти до уваги, і не підтримувати, запропонувала Оксана Табачук. Вона заявила про те, що багато областей хотіли би бути пілотними із впровадження адміністративної реформи, зокрема, за це право змагається Вінницька область. За її словами, адміністративна реформа – це вимога часу, все одно рано чи пізно вона буде проведена. А якщо Калуський район стане пілотним, то навіть зможе отримати для впровадження реформи додаткове фінансування.

Більше того, Оксана Табачук заявила, що 25 вересня була проведена позачергова сесія Калуської міської ради, на якій шість голів вирішили відкликати свої підписи з-під звернення до народних депутатів.

Оксана Табачук тактовно промовчала про те, яким чином вдалося «переконати» цих сільських голів. Про це їй нагадали колеги-депутати. Вони нагадали, що на сесії міський голова Калуша Ігор Насалик вдався до шантажу. Він пригрозив, що якщо сільські голови не відкличуть свої підписи, мешканці їх сіл можуть забути про безкоштовну медицину.

Такі заяви, голова обласної ради Олександр Сич назвав адміністративним тиском. Він відзначив, що проблема в тому, що проект проведення адміністративної реформи не був обговорений з громадою.

«Один іде до Верховної Ради, а другий хоче керувати і містом і районом», — відзначив Олександр Сич.

Зрештою депутати обласної ради вирішили підтримати звернення сільських голів – 67 депутатів проголосували «за» таке рішення.

Леся, 28.09.2012 13:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини