Об’єднана опозиція та УДАР домовляються про спільних кандидатів на мажоритарних округах

Останніми днями у ЗМІ шириться інформація про те, що УДАР і Об’єднана опозиція домовляються про спільних кандидатів на мажоритарних округах. Слабший кандидат, має знятися на користь сильнішого. Сильніший кандидат – це той, який має більший рейтинг, більший авторитет серед виборців та має більшу впізнаваність.

«Об’єднана опозиція та УДАР давно домовлялися. Ще зимою ми оголосили про те, що готові спрацювати із будь-якими партіями демократичного спрямування. УДАР тоді вирішив, що буде окремо йти на вибори, це його право. Однак, коли були сформовані округи, на округах від УДАРу не виявилося нових облич, їх не було знайдено. Аналогічна ситуація і на Івано-Франківщині», — сказав в коментарях «Малакаві» народний депутат України, керівник обласного штабу Об’єднаної опозиції Дмитро Шлемко.

За його словами, сильніший кандидат має зніматися на користь слабшого, і це правильно. Хоча, за його словами, всі опитування свідчать, що всі кандидати на мажоритарних округах на Прикарпатті мають більший рейтинг від кандидатів УДАРу.

 Політологи говорять, що якщо домовленості між УДАРом та Об’єднанню опозицією будуть досягнуті і вони виставлять одного кандидата на вибори по округу, то це кандидату додасть до його рейтингу + 20 %.

Леся, 05.10.2012 16:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини