В Польщі Михайло Вишиванюк говорив про економіку, а не про вибори

Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк розповів що Україна і в тому числі і Івано-Франківська область візьме участь у проекті «Сталий розвиток Карпат».

Як повідомив голова ОДА було прийнято рішення, що бюджет Європарламенту повинен фінансувати проект «Сталий розвиток Карпат». Адже на програму «Сталий розвиток Альп» Європарламентом виділяється 86 млрд.євро.

 «Гори Карпати нічим не гірші за Альпи. І хоч Україна не входить в Євросоюз, але Карпати постфактум  знаходяться на території Європейського Союзу», - повідомив Михайло Вишиванюк

Також за словами голови ОДА, планується створення Міжрегіонального інституту Карпат, до якого долучаться регіони, що знаходяться у Карпатах і ними ж буде фінансуватися. В Україні це чотири області: Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатьська та Львівська області.

Знаходитиметься інститут у Жешові, в Польщі.

 «Ми підтримаємо ідею створення інституту, ми готові виділяти кошти», - говорить Михайло Вишиванюк

 На його базі розроблятимуться проекти, які подаватимуться на затвердження до Європарламенту і відповідно під них виділятиметься фінансування.

Також це буде новий вид співпраці між ЄС та регіонами, що знаходяться у Карпатах.

«Якщо ми підпишемо цю угоду, то це буде новим видом співпраці на території Європейського Союзу», -  запевнив голова облдержадміністрації

14-15 вересня в Жешові відбудеться наступна зустріч для більш детального обговорення.

 

 

Леся, 11.09.2012 17:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини