Чорноус впевнений, що відставити Анушкевичуса можна було і сьогодні і навіть пропонував Марцінківу парі

Пройшло два тижні з того часу, як  депутати Івано-Франківської міської ради дали міському голові Віктору Анушкевичусу час подумати над тим, чи знімає він свою кандидатуру на виборах до Верховної Ради і залишається мером, чи йде на вибори і автоматично втрачає свою посаду очільника міста.

Віктор Анушкевичус на сесію міської ради не прийшов. Оскільки, він пішов у відпустку. Та це, жодним чином не вплинуло на результат. Так як мер своє рішення не озвучив, відповідно означає, що він балотується у Верховну ради, значить його необхідно відправляти у відставку, говорили міські депутати.

«Однозначно відставка буде», - заявив на сесії секретар міськради Руслан Марцінків.

Як він повідомив виборче законодавство не дозволяє подібну відставку до проведення виборів народних депутатів і відповідно Віктора Анушкевичуса відправлять у відставку після 28 жовтня. До того ж часу, за словами секретаря міської ради: «Будемо займатися підготовкою відставки».

Та були і не згодні. Наприклад, депутат міськради Володимир Чорноус переконаний, що ті, хто займає представницькі посади, можуть бути відправлені у відставку вже сьогодні, навіть за їх відсутності, положення у законодавстві яким керується Руслан Марцініків стосується лише найманих посадових осіб. Володимир Чорноус - юрист і вимагає дослухатись до його точки зору. Він був настільки впевнений у своїй правоті, що запропонував Марцінківу парі: якщо Володимир Чорноус неправий, то складе свої повноваження, а якщо навпаки, то чи погодиться піти у відставку Марцінків? До прикладу він нагадав присутнім про те, що він уже двічі був правий щодо рішень міськради, коли інші юристи помилялись.

На що секретар міськради сказав, що кожен дану ситуацію трактує по своєму.

Депутати вирішили не приймати поспішних рішень. Та відставці міського голови бути, можливо.

Леся, 06.09.2012 16:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини