Анушкевичус: заяви депутата Капустяка щодо поганого фінансування комуналки не відповідають дійсності

«Те що було сказано мною вчора на оперативній нараді стосовно фінансування комуналки міста в цьому році відповідає дійсності. Більше того, я хотів би навести точні цифри щодо фінансування комунальної галузі в останні роки.

В 2005 році, коли я ще не був міським головою, з бюджету на комунальну галузь міста було виділено 32,1 млн. грн. з усіх джерел фінансування, а на капітальний ремонт житлового фонду – 6,3 млн. грн.

В 2006 році, бюджет якого затверджувався коли я також ще не був міським головою, було затверджене фінансування в розмірі 38,7 млн. грн., в тому числі з цієї суми 6,7 млн. грн. – на капітальний ремонт житлового фонду.

В 2007 році, бюджет якого формувався уже безпосередньо під моїм керівництвом, після аналізу стану всіх галузей було зрозуміло, що в комуналці за кілька років накопичились багатомільйонні борги. Якщо б тоді не було прийняте рішення про серйозну фінансову підтримку комунальної галузі, то вона б просто впала. Отже, в 2007 році було виділено 77,8 млн. грн. на комунальну галузь міста, що в два ризи більше, ніж у попередні роки. На капітальний ремонт житла було виділено 9,3 млн. грн.

В 2008 році було виділено майже 50 мільйонів гривень на фінансування комунальної галузі, з яких 9,4 млн. грн. на капітальний ремонт житла.

В 2009 році сума фінансування комуналки практично збереглася, а на капітальний ремонт житла було виділено 7,3 млн. грн.

Тут хотів би зауважити, що завершення 2008 року та 2009 рік були кризовими для економіки нашої держави, але в 2009 році все ж таки було виділено на фінансування комунального господарства міста 46,1 млн. грн., а на капітальний ремонт житла – 7,3 млн. грн.

В 2010 році сума фінансування комуналки склала 41,4 млн. грн., а на капітальний ремонт житла скеровано 6, 2 млн. грн. При цьому нагадаю, що в 2010 році відбулися вибори до місцевих рад і бюджет 2011 року формувався вже за безпосередньої участі теперішньої більшості у міській раді, до якої входить і депутат Капустяк. В 2011 році на комунальну галузь було виділено 28, 6 млн. грн., із них на капітальний ремонт житла 4 млн. грн.

В 2012 році, коли затверджувався бюджет міста, я підкреслю, затверджувався теперішньою більшістю, на комунальну галузь виділили 32, 6 млн. грн. З них – 3,5 млн. грн. виділено на капітальний ремонт житла.

Далі кожен може порівняти цифри.

Хочу також додати, що в 2009 році аналізуючи ситуацію, що склалась з ЖЕО, причиною яких були і невідповідність тарифів, і політичний популізм, я бачив, що без цільової фінансової підтримки ЖЕО їх буде важко втримати на плаву. Тому вперше в історії нашої держави за моєї ініціативи в бюджеті міста був передбачений 1 мільйон гривень цільової дотації ЖЕО. Також я наполягав на такій дотації, коли приймався бюджет 2011 року і дотація була затверджена.

Потім, як ви знаєте, відбулась комунальна реформа в місті і замість ЖЕО був створений Єдиний розрахунковий центр. В 2012 році 3,5 млн. грн. з статті фінансування капітального ремонту житла було знято і забрано в Департаменту комунального господарства і направлена як цільова дотація Єдиному розрахунковому центру. Більше того, до цієї суми за рахунок інших скорочень бюджету було додано 4,3 млн. грн. Тобто дотація ЄРЦ, як спадкоємцю житлово-експлуатаційної організації, в 2012 році склала 7,8 млн. грн.

Тому я цілком правомірно на підставі цих цифр заявив на оперативній нараді, що ніколи в історії Івано-Франківська балансоутримуючі організації не мали такої фінансової підтримки.

Я вважаю, що маючи таку потужну фінансову підтримку, не включаючи квартплату, яку ЄРЦ збирає з мешканців міста, він мав би належним чином реагувати на звернення мешканців і вирішувати проблемні питання. А незадовільна оцінка моєї роботи в комунальному господарстві в 2011 році депутатами міськради – це просто політичний тиск, який нічого спільного з реальними цифрами і фактами не має.»

Леся, 29.08.2012 17:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини