Богдан Гдичинський – самовисуванець, який в разі його обрання стане членом фракції Партії регіонів?

Гдичинський Богдан Петрович, український політик, заступник міністра юстиції України, кандидат політичних наук зі спеціальності "Політичні інститути та процеси", Заслужений юрист України, Полковник міліції, Державний службовець 3-го рангу, депутат Івано-Франківської Обласної Ради, йде на вибори самовисуванцем.

            Після прийняття у ВР закону «Про засади державної мовної політики» Богдан Гдичинський склав повноваження керівника фракції Партії регіонів в обласній раді. І це не дивно, оскільки, як ми розуміємо його електорат, а це Коломийський та Городенківський райони, здебільшого негативно ставиться до «мовного закону», а відповідно на велику кількість голосів, як представнику Партії регіонів, можна не очікувати. Вихід із ситуації Гдичинський  побачив у самовисуванні і розмістив по території округу біл-борди, з яких наголошує, що єдина державна мова – українська.

Його вихід із партії здивував не багатьох,оскільки Богдан Гдичинський легко змінює свої  політичні вподобання.  Нагадаємо, що будучи депутатом обласної ради минулого скликання,він входив у фракцію «Батьківщини». Хоча зрештою, вважається, що саме Гдичинського підтримує Партія регіонів, і якщо він раптом отримає депутатський мандат, то стане ввійде у фракцію цієї політичної сили. Тобто його називають потенційною «тушкою».

У своїй Передвиборній  програмі кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №88, заявляє: «Добробут та гідне життя людини - головна мета моєї програми».

Обіцяє сприяти якісному ремонту та новому будівництву автомобільних доріг місцевого значення, підвищити економічну привабливість Прикарпаття, підтримувати діяльність громадських організацій, що об’єднують пенсіонерів за професійними напрямками, сприяти створенню правових механізмів підтримки партнерства держави з церквою, відстоювати право церков, засновувати навчальні заклади і опікуватися ними; підтримувати реставрацію церковних споруд та пам’яток релігійної культури.

Благодійність серед політиків стала найпопулярнішим способом боротьби за депутатське крісло. Активно перед виборами нею займається і кандидат у народні депутати. Фонд «Заради добра», який працює під патронатом депутата обласної ради, Богдана Гдичинського  дарує книги сільським бібліотекам, організовує різноманітні екскурсії для освітян, займається благоустроєм парку Шевченка у Коломиї, освітлює центр Городенки, організовує караоке тощо. 

Велосипедами від мецената вже забезпечені всі листоноші Коломийського та Городенківського районів (зрештою, велосипед для листоноші – це останній тренд від Партії регіонів, саме велосипеди по всіх областях України роздають кандидати від цієї партії). А протягом футбольного чемпіонату Євро-2012 кожен коломиянин мав нагоду переглядатиі матчі чемпіонату на великому екрані, установленому за сприяння Гдичинського

 Також кандидат взяв під "опіку" ветеранів культури, міліції, освіти, медицини.

Нещодавно ж Гдичинський став президентом футбольного клубу "Карпати-Коломия. Слушно було б запитати чому місцева футбольна команда, яка відновила свої виступи в обласному чемпіонаті лише 2 роки тому зацікавила Богдана Гдичинського тільки незадовго до виборів у ВР.

Що цікаво, подарувавши соціальним працівникам Снятинського району велосипеди й організовувавши безкоштовні поїздки для жителів цього району в туристичний комплекс «Буковель», діяльність у Снятинському районі була завершена. Чи не стало причиною те, що разом із Коломийським районом у межах одного виборчого округу буде не Снятинський район, а Городенківський район.

 

Отож чи не закінчиться вся ця благочинність та меценатство після виборів – невідомо.

Та чи цікавить когось скільки на все це меценатство було затрачено і звідки в кандидата такі кошти? Виборців, мабуть, ні. Адже все що задарма, то добре.

Згідно державної декларації минулого року Богдан Гдичинський отримав дохід в сумі 277726, 00 грн., а члени його сім’ї (син та дружина)  – 399635, 00 грн. Незважаючи на те, що заробітна плата кандидата в минулому році була більше 187 тис. грн., він отримав матеріальну допомогу в розмірі майже 17 тис. грн. Також у власності Богдана Гдичинського є земельна ділянка 1187 кв.м та квартира. площа якої 112 кв.м., автомобілі Opel Vectra (1995 р.в.)  та недешевий Porshe Cajenne (2008 р.в.), а його родичі є власниками двох земельних ділянок площею 2340 та 162167 кв.м, двох квартир (108,3 і 85,5 кв.м.) та іншого нерухомого майна площею 278 кв.м.  На добровільне страхування в минулому році  кандидат в народні депутати витратив 9180,00 грн., а на утримання свого майна трохи більше 17 тис. грн.. На рахунки в банках в звітному році Богдан Гдичинський вклав 265 тис. 179 грн

Леся, 30.08.2012 14:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини