Представник Шехевича просив, щоб кандидат від Об’єднаної опозиції дав гроші на УНА-УНСО

Василь Бицкало, депутат Городенківської міської ради телефонував кандидату від Об’єднаної опозиції по 88 одномандатному округу Олександру Левицькому з пропозицією дати грошей на розвиток УНА-УНСО, в цьому разі Шухевич тобі би відмовився від походу на вибори по цьому округу.

«Їду я по Городенківському району, мені подзвонили. Чоловік представився Василем Бицкалом і сказав, що телефонує за дорученням Шухевича. Попросив про зустріч. Тоді я йому сказав, що працюю на окрузі і не можу в зустрітися. Через годину він передзвонив знову і знову попросив про зустріч. Я йому запропонував зустрітися в офісі партії», — розповідає «Малакаві» Олександр Левицький.

За його словами, у визначений час Бицкало прийшов в офіс, його персону ідентифікували люди, які там були присутні, сказали, що це дійсно Василь Бицкало.

«Василь Бицкало наполягав на розмові один на один. Коли з кабінету вийшли інші люди, він сказав, що Шухевич є великою фігурою, що якщо він піде по 88 округу, то в кандидата від Об’єднаної опозиції не буде шансів. Він сказав, що Юрій Шухевич сказав, якщо дадуть гроші на розвиток УНА-УНСО він не буде йти по цьому округу і зніме свою кандидатуру. Я подумав, що, можливо, це якась провокація. Сказав, що як партійна людина мушу доповісти про цю розмову керівництву. Бицкало у свою чергу сказав мені добре подумати. Я йому відповів, що якби рішення залежало тільки від мене, то я би відмовився, бо це суперечить моїм життєвим принципам», — розповідає Олександр Левицький.

За його словами, він доповів про розмову керівництву, пропозиція Бицкала не була взята до уваги, як неприйнятна і така, що суперечить моральнім принципам.

«12 серпня Бицкало мені передзвонив, сказав що від Шухевича, запитав яка там ситуація із пропозицією про домовленості. Я йому відповів, що Шухевич для мене – це ікона і таке інше і запропонував зустрітися через 2-3 дні (ця розмова, до речі, в мене є записана на диктофоні). Так сказав навмисно, бо 13 серпня закінчувалася реєстрація кандидатів-мажоритарників. І от 13 серпня з’являється інформація, що по округу висунув свою кандидатуру Доній, що Шухевич знався на його користь. Чи вносив Доній якісь кошти на розвиток УНА-УНСО я не знаю», сказав Олександр Левицький.

Леся, 30.08.2012 12:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини