У Івано-Франківську завершується відновлення дошкільного навчального закладу на вулиці Вовчинецькій, 210

У Івано-Франківську завершується відновлення дошкільного навчального закладу на вулиці Вовчинецькій, 210

            Прикладів відновлення втрачених у 90-х роках дитячих садочків у нашому місті, на превеликий жаль, до сьогоднішнього часу не було. Чи не кожного року городянам констатувався той факт, що черговий дошкільний заклад втратив своє приміщення, або його утримання було не підйомним для міського бюджету.

            Нинішня ж влада у місті намагається змінити ситуацію докорінно, заклавши ті принципи, згідно якими усі спеціально збудовані споруди, що призначались для дошкільних закладів, повинні служити навчальним закладам міста.

            Приклад дитячого садочка на вулиці Вовчинецькій, 210 для міста є резонансним, адже нинішній владі вдалось вперше повернути місту будівлю до її спеціального призначення. На ремонт та реконструкцію даного садочку у міському бюджеті 2012 року передбачено 6 млн. 200 тис. грн.

            «Для такого великого мікрорайону міста як «Позитрон», відкриття нових дошкільних груп у садочках є неабияк необхідно. Якщо враховувати те, що і у нинішньому та наступному році планується відкрити 12 дитячих груп, садочок стане значним розвантаженням дошкільної системи міста» - говорить голова постійної депутатської комісії з питань освіти Оксана Савчук.

            На сьогоднішній день вже здійснено ремонт фасаду та перекриття будівлі садочку, підведено всі необхідні комунікації, готується до запуску автономна котельня, що забезпечуватиме його як теплом, так і теплою водою.

            Проте, як зазначає секретар міської ради Руслан Марцінків, найбільші перепони у роботі спричинені не браком часу чи коштів, а тим, що, нажаль, державне казначейство періодично блокує рахунки міської ради. У свою чергу це не дозволяє вчасно профінансувати заплановані роботи.

            «Тільки вподовж цього літа було втричі заблоковано наші рахунки, і таким чином ми не могли своєчасно фінансувати роботи. Проте зараз констатую той факт, що роботи ведуться за графіками, і ще цього року ми відкриємо тут 6 дитячих груп» - зазначив підчас огляду об’єкту журналістам секретар міськради Руслан Марцінків.

            Приміщення й справді є дуже унікальним у даному плані, а тому його відновлення є надважливим для міста. Нині діюча влада міста неодноразово заявляла про те, що будівництво дошкільних закладів, та відкриття нових дитячих груп є пріоритетом у освітньому напрямку.

            На даний момент на території садочку «Ромашка» здійснюється благоустрій території та триває закупівля всього необхідного обладнання.

Леся, 28.08.2012 15:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини