СБУ в Івано-Франківську ліквідувала канал наркотрафіку

Співробітники СБУ викрили та ліквідували канал незаконного ввезення в Україну особливо небезпечного наркотичного засобу – смоли канабісу (гашишу), обіг якого на території нашої держави заборонено.

19 серпня ц.р. правоохоронці затримали «на гарячому» раніше судимого 28-річного мешканця міста Коломия після отримання ним міжнародного поштового відправлення, у якому були приховані наркотики.

У ході огляду вилученого пакунку оперативники виявили п’ять плиток гашишу у двох коробках з пральним порошком.

Відповідно до висновку експерта плитки з пресованою речовиною темно-коричневого кольору загальною вагою 473 грамів є особливо небезпечним наркотичним засобом – смолою канабісу (гашишем). Вартість вилученого наркотику на «чорному ринку» складає майже 70 тис. гривень.

Встановлено, що організатор контрабанди замовив наркотичну речовину у свого спільника, який проживає в Італії, з метою подальшої реалізації на території області. Посилку з наркотиком було доправлено в Україну мікроавтобусом, що здійснює міжнародні поштові перевезення.

Слідчим відділом УСБУ в Івано-Франківській області щодо організатора контрабанди порушено кримінальну справу за ч.3 ст.27, ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів) та ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Затриманий перебуває під вартою.

Наразі встановлюється коло осіб, причетних до вчинення контрабанди наркотиків.

Прес-центр СБ України

Леся, 28.08.2012 11:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини