ЄРЦ у конкурсному порядку визначить організації, які будуть надавати житлово-комунальні послуги

На сайті «Єдиного розрахункового центру» domivka.if.ua опубліковано проект положення про проведення конкурсів з надання житлово-комунальних послуг. Згідно документу перший конкурс заплановано на 6 листопада поточного року.

Положення ґрунтується на вимогах постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року №631, яка передбачає для балансоутримувачів право на проведення конкурсів з надання послуг з утримання будинків. При цьому на конкурсі не визначатимуться виконавці послуг з водо-, тепло-, газо- та електропостачання, а також послуг з вивезення побутових відходів.

Конкурс буде проводитись за десятьма лотами (житловими мікрорайонами міста) щодо наступних послуг:

1. Технічне обслуговування будинкових систем холодного водопостачання та водовідведення.

2. Технічне обслуговування будинкових систем гарячого водопостачання та центрального опалення.

3. Технічне обслуговування конструктивних елементів будинку.

4. Обслуговування димових та вентиляційних каналів.

5. Роботи з освітлення місць загального користування.

6. Прибирання сходових кліток; прибирання підвалів.

Не виносяться на конкурс послуги з прибирання прибудинкових територій, аварійного обслуговування та обслуговування ліфтів, оскільки ці послуги надаються переважно Івано-Франківськими комунальними організаціями.

Окрім представників організатора конкурсу до складу конкурсної комісії увійдуть (за згодою) представники депутатського корпусу, профільного департаменту, управління з питань захисту прав споживачів, антимонопольного комітету, а також громадської ради ЄРЦ, яка перебуває в процесі створення.

До участі запрошуються учасники, котрі мають досвід роботи з надання аналогічних послуг не менше шести місяців, кваліфікований персонал, відповідні ліцензії та дозволи та котрі зареєстровані платниками ПДВ.

З переможцями конкурсу за кожною з послуг і лотів ЄРЦ укладе відповідний договір.

Прес-служба КП «ЄРЦ»

Леся, 20.08.2012 14:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини