Влада вручила 17 авто інвалідам Прикарпаття

Сьогодні  обласна влада вручила 17 автомобілів покращеного класу інвалідам, які перебували на спеціальній черзіЯрослав Лаган, директор департаменту соціальної політики Іваго-Франківської  ОДА вважає що «дані автомобілі дадуть можливість краще вирішувати питання, що стоять перед цією категорією людей.  Дані автомобілі забезпечуються за кошти державного бюджету, вартість автомобіля в межах 80 тис. гривень».

 За його словами, згідно діючого законодавства, людина має право користуватися даним транспортним засобом  протягом  10 років, після цього терміну автомобіль може залишатися сім’ї одержувача, та якщо стан здоров’я власника не дає змоги особисто кермувати авто, тоді через додаткове оформлення документів можна передати право керування транспортним засобом одному із членів родини, або іншій зареєстрованій особі для надання власникові послуг з перевезення.

 «На черзі в нашій області перебуває більше як 2400 осіб. Є три черги. Перша-це учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни (близько 140 осіб), друга черга – це близько 240 осіб, 241 особа на загальній черзі. Автомобілі розподіляються за схемою:  50%-першочергові, 30% для позачергової видачі та для загальної черги 20%. Сьогодні ж це співвідношення 9-5-3», повідомив Ярослав Лаган.

Леся, 17.08.2012 15:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини