Історико-архітектурну частину міста планують закрити для автомобілів на нічний час

Відбулися громадські слухання проекту рішення міської ради «Про затвердження програми «Обмеження руху - розширення можливостей».

Даний проект має на меті скоротити  рух  транспорту в місті Івано-Франківську , щоб  зменшити  кількості автомобілів, заторів та шкідливих викидів в атмосферу в історико-архітектурній частині міста.

Як розповів  Андрій Строїч, директор державного комунального підприємства «Технічний центр «Сервіс-Авто», яке буде втілювати проект в життя, на першому етапі (квітень 2012 р. - червень 2013 р.) реалізації Програми планується обмежити рух транспорту шляхом встановлення платного в 'їзду в історико-архітектурну частину міста.

Також,  в 'їзд в історико-архітектурну частину міста будуть блокувати і на нічний період за допомогою відповідних стовпців, які  унеможлять рух та паркування транспортних засобів вночі. Таке рішення зумовлено тим, що мешканці міста скаржаться на непоодинокі випадки порушення тиші вночі шляхом руху та паркування транспортних засобів поруч закладів розваг.

Окрім того, на прохання представників служби таксі, для цієї категорії водіїв планують передбачити безкоштовний в 'їзд в історико-архітектурну частину міста.

Леся, 20.04.2012 12:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини