Таксисти проти нового урядового проекту

Таксисти проти нового урядового проекту закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей здійснення діяльності з перевезення пасажирів на таксі та автомобілями на замовлення», який передбачає відміну ліцензування, а натомість водіям органами місцевої влади видаватимуть картку перевізника.

Першою з причин негативного ставлення до нововведення є те, що багато водіїв протягом року придбали собі безстрокові ліцензії, за які заплатили державі чималі гроші.

«По-перше, що робити тим таксистам, які вже отримали ліцензії? Нам неабияких зусиль коштувало провести роз’яснювальну роботу серед таксистів та заставити їх ліцензувати. Зараз ліцензія коштує 900-960 гривень на безстроковий термі, багато у кого позакінчувалися попередні ліцензії і вони придбали вже нові, а тепер їм кажуть, що хлопці все, ліцензії відмінені», - пояснює адміністратор служби таксі Оксана Дудка.

Також немає прописано прозорого та чіткого механізму видачі карток, а тому таксисти переконані, що місцева влада наповнить свої кишені за їх рахунок

«Механізм видачі карток не прописаний – невідомо хто їх буде видавати, кому, на який термін їх будуть видавати, скільки вони будуть коштувати. І ще й все це буде визначатися на місцевому рівні, а з теперішнім рівнем корупції місцевої влади – неоране для неї поле», - вважає Оксана Дудка.

Леся, 31.10.2011 11:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини