Янукович буде усунутий у порядку імпічменту, - лідери Об‘єднаної опозиції

Об‘єднана опозиція після перемоги на виборах ініціює створення Спеціальної слідчої комісії з питань імпічменту президента Януковичу.

«Один із основних актів, який прийме демократична більшість у парламенті – це саме закон про порядок імпічменту президента», - сказав голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк сьогодні на спільній прес-конференції з керівником Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександром Турчиновим та членами ради Об‘єднаної опозиції опозиції Анатолієм Гриценко, Сергієм Соболєвим та В’ячеславом Кириленко.

Арсеній Яценюк нагадав, що Об’єднана опозиція підготувала судовий позов з чітким переліком юридичних підстав, необхідних для усунення Януковича з посади.

«Сьогодні до цього позову приєдналися близько 250 тис людей», - повідомив він.

За словами В‘ячеслава Кириленка,  підписання Януковичем антиконституційного закону «Про засади мовної політики» - це не лише акт, який принижує і починає знищувати українську мову, це удар по українській мові, як основі української національної ідентичності.

«Вперше в історії українського парламентаризму цей закон не пройшов ні першого, ні другого читання і це безпрецедентний випадок, коли чинний президент країни поставив підпис під законом, якого немає», - зазначив В.Кириленко.

Окрім того, лідери опозиції нагадали, що Янукович  неконституційно підписав 763 закони і тому його дії підпадають під склад злочину.

«В Україні кожен президент відчував повну і тотальну безвідповідальність і безкарність. На Януковичі ця безкарність закінчиться. Янукович буде усунутий у порядку імпічменту», - додав Арсеній Яценюк.

У свою чергу, Олександр Турчинов додав, що  підписання закону, який знищує українську мову, а також підписання антиконституційного акту про недопущення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка до участі у виборах невипадково відбулось в один день.

«Це демонструє зухвалу, нахабну антиконституційну позицію влади, яка стає для них головною технологією за допомогою якої вони сподіваються утриматись в своїх кабінетах, в своїх кріслах. Але ми готові протистояти цьому. Об‘єднана опозиція готова перемагати!», - підсумував Турчинов.

Леся, 09.08.2012 13:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини