Триває війна симфонічного оркестру та керівництва філармонії

Симфонічний оркестр Івано-Франківської обласної філармонії оголосив про безстроковий страйк. Сьогодні його колектив мав намір провести акцію протесту проти свавілля керівництва філармонії під стінами обласної державної адміністрації. Проте з’явився тільки колишній керівник оркестру Руслан Дорожівський, оскільки всі інші перебували на зустрічі з представниками влади.

Як пояснив Руслан Дорожівський, у оркестру є ряд проблем, які не дозволяють нормально працювати а саме: недостатня кількість кадрів, відсутність місця для репетицій та питання фінансування.

«Ми немаєм постійної сцени для репетицій, у колективі частина людей працює на пів ставки і відповідно вони приходять тільки три дні в тиждень, що порушує нормальну роботу оркестру. Директор філармонії заблокував кадрове питання і веде себе нахабно», - пояснив Руслан Дорожівський.

Самі працівники оркестру ставлять питання про повернення на посаду керівника оркестру Руслана Дорожівського, оскільки сьогодні директор філармонії Андрій Савка не бажає з ним працювати та не продовжує контракт,  а виконує обов’язки  диригента на разі молодий чоловік Назар Яцків.

Як пояснив, сам керівник філармонії, такі звинувачення є безпідставними, а виконуючого обов’язки призначили тільки тому, що Руслан Дорожівський не вчасно написав заяву для продовження контракту.

Леся, 03.08.2012 18:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини