Відбулась презентація електронної приймальні та сайту «Нормативні акти Івано-Франківської міської ради»

1 серпня 2012 року в залі засідань МВК відбулась презентація двох новостворених відділом програмного та комп’ютерного забезпечення міськвиконкому сайтів www.namvk.if.ua («Нормативні акти Івано-Франківської міської ради») та www.emvk.if.ua («Електронний уряд Івано-Франківська»), який виконуватиме функцію Інтернет-приймальні для громадян та юридичних осіб. Функціонування цих двох сайтів стане наступним кроком у запровадженні електронного врядування у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради. На обидва зазначених сайти перехід здійснюватиметься з сайту www.mvk.if.ua з розділу Міська влада/Нормативні акти та Інтернет-приймальня, а також за прямими посиланнями.

Власне усім охочим тепер доступний електронний реєстр, до якого внесені всі розпорядження міського голови, рішення виконавчого комітету, починаючи з грудня 2010 року. Знайти будь-який документ через зручну систему пошуку можна на сайті www.namvk.if.ua

Створення такого сайту значно полегшить пошук нормативних актів міської ради як для працівників структурних підрозділів, так і для мешканців міста.

Окрім того, було презентовано ще один сайт www.emvk.if.ua , який створено на виконання рішення виконавчого комітету міської ради № 280 від 26.04.2012 року «Про Інтернет-приймальню Івано-Франківської міської ради». Фактично сам сайт і є Інтернет-приймальнею Івано-Франківської міськради, яка є засобом швидкої та зручної комунікації між членами територіальної громади міста Івано-Франківська та органами місцевого самоврядування.

Завданннями Інтернет-приймальні є спрощення доступу громадян та юридичних осіб до інформації про діяльність органів та посадових осіб місцевого самоврядування, впровадження у цю діяльність елементів електронного врядування.

Через сайт www.emvk.if.ua з використанням електронної форми будь-який громадянин чи юридична особа зможе в електронній формі подати звернення згідно категорії питання, що порушуються автором, а також отримати відповідь на нього в електронній формі. Так само через інтенет-приймальню можна буде подати запит на інформацію в електронній формі і отримати відповідь на нього в електронному вигляді.

У електронному зверненні автор має вказати прізвище, ім’я, по-батькові (найменування юридичної особи), поштову адресу та адресу електронної пошти, на яку він бажає отримати відповідь. Електронне звернення подається державною мовою та не потребує електронного цифрового підпису.

Відповіді на електронні звернення надаються відповідальною особою протягом 15 робочих днів після їх отримання електронним листом, що надсилається з адреси електронної пошти відповідальної особи на адресу електронної пошти, вказану автором.

У разі потреби в детальному опрацюванні та вивченні електронного звернення строк його розгляду може бути продовжено до 30 робочих днів з дня отримання. Відповіді на електронні звернення у формі електронних листів носять довідково-інформаційний характер і не є офіційними документами.

Якщо для вирішення питання, порушеного у електронному зверненні, автору відповідно до чинного законодавства необхідно подати письмовий документ до міської ради, її органу чи посадової особи або отримати від них дозвільно-погоджувальний чи інший письмовий документ, відповідальна особа повідомляє про це автора звернення із зазначенням такого документа та адреси, за якою такий документ слід подати (отримати).

Новостворені  сайти функціонуватимуть 2 місяці в тестовому режимі, тому виконавчий комітет міської ради буде вдячний за всі пропозиції, зауваження та рекомендації, які можна надсилати  на  електронну адресу mvk@il.if.ua, щодо подальшого  вдосконалення роботи сайтів. 

Леся, 01.08.2012 14:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини