На заміну світлофорів потрібно виділяти 500 тисяч гривень у рік

Сьогодні в Івано-Франківську дорожній рух регулюють 39 світлофорних об’єктів, з них 13  працюють по релейно-контактних схемах, які потребують заміни, адже їх вік вже понад 30 років, решта - на базі інтегральних мікропроцесорів.

 

Сьогодні цілодобово працюють світлофори на восьми пересіченнях, решта працюють в економному режимі з 06.00 до 22.00.

 

У підприємства є проблеми із заміною контактних приладів, що знижує ефективність роботи світлофорів.

 

«Ми не маємо чим замінити зношені контактні пристрої, немає чим їх замінити, що унеможливлює роботу світлофорів  особливо в непогоду, що у свою чергу збільшує експлуатаційні витрати», - повідомив директор ДП «Міськсвітло» Юрій Волошанський.

 

Як зазначив Юрій Волошанський, найбільш проблемні світлофорні об’єкти  знаходяться на перехрестях вулиць Івасюка-Хоткевича, Івасюка-Стуса, Бандери-Цоклера, Галицька-Целевича, Галицька-Тролейбусна-Пасічна.

 

Цього року вже провели заміну світлофору на перехресті вулиць Івасюка-Вовчинецька, де було застосовано новітні технології і за допомогою спеціальної системи зв’язку диспетчер має змогу контролювати його роботу.

 

Крім того, вже згодом у місті можуть з’явитися ще два додаткові світлофорні об’єкти.

 

«В даний момент наше підприємство розробило проектно-кошторисну документацію на будівництво двох світлофорних об’єктів за адресами: Коновальця-Ботаніча і на вулиці Галицькій в районі зупинки Хіміків», - додав чиновник.

 

Цього року на заміну світлофорів не було виділено жодних коштів, а потрібно замінювати хоча б по 5 об’єктів щороку. На це необхідно скеровувати 500 тисяч гривень у рік.

 

Леся, 01.08.2012 10:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини