Микола Томенко ініціює проведення круглого столу щодо діяльності ЗМІ під час виборчої кампанії

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко ініціює проведення наступного тижня круглого столу щодо діяльності ЗМІ під час виборчої кампанії.
 
За словами віце-спікера, нинішній стан свободи слова становить загрозу для демократичного та правового проведення виборчої кампанії.
 
«Тому за ініціативою представників ЗМІ, в першу чергу регіональних мас-медіа, ми проведемо в парламенті круглий стіл щодо загроз та проблемних питань діяльності засобів під час виборчої кампанії», - сказав Микола Томенко.
 
Він нагадав, що 30 липня розпочинається виборча кампанія і тому надзвичайно важливо почути як збираються діяти і виконувати чинне законодавство Центральна виборча комісія, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, Держтелерадіо та медійні організації.
 
«Це важливо, оскільки ситуація виглядає таким чином, що всі державні організації самоусунулися і вважають, що медіа в регіонах повинні керувати голови обласних адміністрацій, а на загальнонаціональному рівні - приватні власники за згодою влади», - сказав він.
 
Віце-спікер наголосив, що якщо такий принцип і надалі діятиме, то це означатиме, що для провладних політичних партій свобода слова буде безкоштовною, для політичних проектів, близьких до влади за гроші, а для опозиційних інформування буде закритим.
 
«Тому потрібно припинити існування таких подвійних стандартів і забезпечити виконання діючих законів», - сказав Микола Томенко.
 
Круглий стіл на тему: «Діяльність засобів масової інформації під час виборчої кампанії» відбудеться 1 серпня 2012 р. о 12.00 за адресою вул. Грушевського, 5 (зал нарад).
 
До роботи круглого столу запрошені народні депутати України, представники Центральної виборчої комісії України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, громадських організацій та засобів масової інформації.
Леся, 27.07.2012 11:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини