Росії давно муляє очі кордон, який дістався нам у спадок у Керченській протоці - Тарасюк

Під час засідання російсько-української міждержавної комісії президенти України й Росії Віктор Янукович і Володимир Путін підписали ряд заяв, серед яких заяву про делімітацію морських просторів в Азовському й Чорному морях, а також у Керченській протоці.

У одному з пунктів документу зазначено про намір сторін започаткувати співробітництво в Азово-Керченській акваторії, включаючи  роботу й розвиток Керч-Єникальского каналу і відповідно створити українсько-російську корпорації з управління цією судноплавною артерією.

Як зауважив народний депутат України, лідер політичної сили НРУ Борис Тарасюк, дана заява не є офіційною угодою, яка б вже сьогодні зобов’язувало хоча б одну із сторін починати виконувати якісь умови чи накладала зобов’язання. Проте, за його словами, вона сигналізує те, що українське керівництво має намір здати Керченську протоку.

«Це не є угода, яка ставить крапку на суперечці відносно проходження лінії кордону в Азовському та Чорному морі між Україною та Росією. Це просто декларація про те, що сторони ведуть переговори, і вона нікого ні до чого не зобов’язує. Росії давно муляє очі кордон, який дістався нам у спадок у Керченській протоці. І якщо Україна обслуговуватиме канал разом з Росією, то це означає те, що влада здає наші економічні позиції», - пояснив Борис Тарасюк.

Леся, 16.07.2012 09:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини