Недоторканності Януковича залишилося чотири місяці – Арсеній Яценюк

Конституційний суд України підтвердив свою лакейську сутність. КС залишив недоторканними президента та суддів, які забезпечують його беззастережну владу, та позбавив недоторканності депутатів - аби «своїх» тримати у страху, а опозиційних просто пересаджати.
 
Про це заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Але цьому беззаконню в Україні тривати недовго. Віктору Януковичу залишилося бути недоторканним тільки чотири місяці!» - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що сформована в парламенті нового скликання демократична більшість ухвалить закон про порядок імпічменту президента, і Янукович стане першим  українським очільником, який потрапить під процедуру імпічменту за цим законом.

Недовго залишилося і придворному Конституційному суду Януковича. КС буде ліквідовано, а судді КС будуть притягнуті до  відповідальності, зазначив голова Ради Об’єднаної опозиції.

«Усі факти порушення суддями КС присяги будуть розслідувані слідчою комісією Верховної Ради. А фактів – вдосталь: цей суд у грудні 2003 року дозволив Кучмі балотуватись на третій президентський термін, у квітня 2010 року за вказівкою Януковича прийняв неконституційне рішення про формування так званої депутатської більшості, цей суд здійснив замах на Конституцію, повернувши без волі парламенту і народу Конституцію 1996 року, а також позбавив чорнобильців, афганців та дітей війни законних пільг. Тотальна люстрація суддів розпочнеться саме з суддів КС!»
- підкреслив Арсеній Яценюк.

Голова Ради Об’єднаної опозиції заявив, що президент та судді будуть позбавлені недоторканності, незважаючи на спротив нинішньої влади. «Закон опозиції про скасування недоторканості з усіх – президента, народних депутатів і суддів - обов’язково буде ухвалений новим складом парламенту», - підкреслив Арсеній Яценюк.
Леся, 12.07.2012 08:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини