В Україні буде новий голова ВР, або чи варто довіряти НУ-НС

Відомо, що вже тепер екс-спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк, був ставлеником Президента. Коли його у 2007 році обрали головою ВР говорили, що він «хороший хлопець», але завдяки ньому посилиться вплив Секретаріату Президента на Парламент.

Проте вчора пана Яценюка, за його ж словами «пішли». «Пішли» для того, аби вже нині активно почати шукати йому заміну.

Сьогодні у парламенті зареєстровано проект постанови про обрання народного депутата України Володимира Литвина головою Верховної Ради України.

Автор документа, народний депутат Олександр Омельченко («Наша Україна – Народна самооборона»).

Як йдеться у Пояснювальній записці, проект Постанови внесено з метою забезпечення ефективності та безперервності функціонування парламенту, виконання Конституції та законів України, а також вимог Регламенту Верховної Ради України.

І уже є перші коментарі від претендента на крісло спікера. Голова фракції Блоку Литвина Володимир Литвин повідомив журналістам, що щойно довідався про висунення своєї кандидатури на посаду голови ВР.

Водночас, він не став прогнозувати можливість свого обрання.

«Я тільки що дізнався. Я знаю точно, що у мене є 21 гарантований голос», — сказав Володимир Литвин.

Довідка

12 листопада ВР звільнила Арсенія Яценюка з посади голови парламенту. Підтримали його відставку 175 депутатів від фракції Партії регіонів, 1 — від БЮТ, 10 — від «Нашої України – Народної самооборони», 27 — від КПУ та 20 — від Блоку Литвина.

За матеріалами УНІАН
old_editor, 13.11.2008 15:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини