Ліки продають з 200 % націнкою

Державна податкова адміністрація, здійснюючи перевірку обґрунтованості підвищення цін на лікарські препарати в Україні, зустрілася з великою кількістю випадків продажу ліків аптеками з 200 % націнкою.

Про це повідомив перший заступник голови ДПА Олександр Буханевич.

За його інформацією, співробітники ДПАУ щодня перевіряють близько 400 аптек.

«Аналіз цін підтвердив: майже всі аптеки, вибрані для моніторингу, більш як половину препаратів (з 20 контрольованих найменувань) реалізують з націнкою в 150-200 %», — сказав Олександр Буханевич. Хоча, додав він, існує реальна можливість приведення торгової націнки на лікувальні засоби до рівня 25 %.

Свою думку перший заступник голови ДПАУ обґрунтував тим, що сьогодні в аптеках продаються ліки, які закуповуються за ціною п’ятимісячної давності. При цьому імпорт лікувальних препаратів в 2008 році становив 6,1 млрд. грн., а більш як 50 % препаратів ввезено через нерезидентів, зареєстрованих в офшорних зонах і зонах з пільговим режимом оподаткування.

Тому, підсумував Олександр Буханевич, пояснення аптек про подорожчання у зв’язку із підвищенням виробниками і оптовими складами цін на продукцію безпідставні.

УНІАН

old_editor, 12.11.2008 15:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини