Президент з’явиться на… постаменті

Завтра, під час однієї з перерв у сесійних засіданнях, у коридорах парламенту буде презентовано незвичний пам’ятник третьому Президентові України Віктору Ющенку. Його виготовив художник-перформенсіоніст Анатолій Федірко (той самий, що встановив у Чернівцях авангардну композицію, присвячену нашому спікеру).

Як народилася ідея цього проекту, кореспонденту «ВЗ» розповів один з його «батьків» — народний депутат Олесь Доній («Наша Україна – Народна Самооборона»).

— Окрім своїх депутатських справ, я ще очолюю мистецьке об’єднання «Остання барикада», яке проводить різноманітні акції, фестивалі по всіх куточках України — від Івано-Франківська до Харкова, від Києва — до Керчі. У мене народився задум провести цикл мистецьких акцій у нашій Верховній Раді під загальною назвою «Парламентська культура — культура у парламенті». Ці акції серед іншого повинні популяризувати серед депутатів і журналістів мистецтво, знайомити їх з провідними українськими митцями. Розпочинаємо серію з презентації пам’ятника Віктору Ющенку.

Олесь Доній каже, що для багатьох пам’ятник Президенту стане сюрпризом, і рекомендує журналістам набратися терпіння. Він відмовився наперед хоча б описати пам’ятник, розповісти, з якого матеріалу його виготовлено. Депутат не переживає, якщо його спільна робота з А. Федірком викличе негативні емоції на Банковій.

— Відчуття мистецького смаку і наявність гумору — речі, які повинні бути виховані в українських політиків. Сподіваюся від них саме на таку реакцію. Додам тільки, що «Остання барикада» є поза політичним простором, вона не пов’язана з жодною політичною силою, — каже О. Доній.

Джерело: Високий замок
old_editor, 10.11.2008 13:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини