Дітей-сиріт контролюватимуть державні службовці

Дітям-сиротам, які закінчили цього року школу потрібно допомогти уникнути труднощів із влаштуванням у ПТУ чи ВНЗ та протягом всього періоду контролювати їх навчання. Про це заявила начальник управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА Зінаїда Болюк.

«Ми повинні прослідкувати, щоб їм надали гуртожиток, щоб після пів року навчання їх не вигнали із освітнього закладу за неуспішність, адже ці діти потребують контролю. Також, до кінця серпня слід видати усі допомоги, щоб діти-сироти могли підготуватися до навчального року», - сказала Зінаїда Болюк.

Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк у свою чергу дав наказав, щоб контроль за цими дітьми здійснювали державні службовці. Таким чином за кожним з держпрацівників буде закріплена дитина-сирота, яка закінчила школу, їх на Прикарпатті налічується 267 осіб.

«Ми повинні за територіальним принципом закріпити шефство над дітьми-сиротами, які закінчили школу. В області понад 6 тисяч державним службовців і нічого не трапиться, якщо кожен із них візьме на контроль одну таку дитину. Це не утримання, а тільки контроль, нехай вони вважають це своєю додатковою соціальною роботою», - наголосив очільник Прикарпаття.

 

Леся, 20.06.2012 12:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини