Ключова робота органів опіки і піклування - прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу – Павленко

Як розповідає начальник обласної служби у справах дітей Михайло Ковалик, усиновлення в області є однією із пріоритетних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, внаслідок якого вони набувають прав рідних дітей та позбуваються статусу дитини сироти.

«Станом на 1 жовтня 2011 року зареєстровано 280 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які підлягають усиновленню та 36 осіб і подружніх пар, які є кандидатами в усиновлювачі. За 9 місяців 2011 року громадянами України усиновлено 27  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 дітей усиновлено іноземними громадянами. Із1665 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1301 – перебуває під опікою/піклуванням, а це найвищий показник в Україні», - повідомив Михайло Ковалик.

Але Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко не зовсім задоволений роботою органів служби у справах дітей, якій протягом року не вдалося створити жодного дитячого будинку сімейного типу.

«Я хотів, щоб кожна служба розуміла, що діти влаштовані під опіку і піклування, це мінімальна робота служби у справах дітей, бо Бог залишив цим дітям рідних і близьких, які не відмовилися взяти їх до себе на піклування. Що ж стосується  прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу – це і є ключова робота органів опіки і піклування, а мене напроти кожного району області стоїть нуль щодо створення дитячих будинків сімейного типу», - пояснив Юрій Павленко.

Леся, 27.10.2011 11:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини