Вчитель у першу чергу повинен усвідомити що і як донести до дитини - Коцюбинська-Бойчук

Сьогодні початкова школа в очікуванні нових змін і їх особливо відчувають вчителі, адже вводиться новий державний стандарт, нова навчальна програма, нові критерії оцінювання спільної роботи вчителя і учня. І саме тому педагоги повинні підготуватися до роботи за новими умовами.

Так вважає головний спеціаліст з питань загальної та середньої освіти Івано-Франківська Світлана Коцюбинська-Бойчук.

"Нові предмети внесли зміни у форми роботи вчителів з дітьми. Справа в тому, що сьогодні акцентується увага на спільну працю та розвиток кожної дитини, кожної особистості зокрема. А це зобов’язує вчителя працювати не фронтально, а в групах, парах, індивідуально, тобто давати можливість кожній дитині себе розкрити і одночасно опанувати програму", - пояснила Світлана Коцюбинська-Бойчук.

Саме для вчителів початкової школи усіх навчальних закладів міста сьогодні провели тренінг, який повинен допомогти їм зорієнтуватися в програмі та методах роботи з учнями.

«Сьогодні вчителі початкових класів міста зголосилися добровільно підготувати себе до роботи з першого вересня за новими умовами. Сьогодні мета тренінгу – навчити вчителя освоїти ті нові форми роботи, які їх очікують, а також детальніше вивчити нову програму. Вчитель у першу чергу повинен усвідомити що і як донести до дитини та якими формами роботи, щоб учні було цікаво, щоб він хотів прийти на наступний день, а основне, щоб був результат», - зазначила Світлана Коцюбинська-Бойчук.

Леся, 15.06.2012 11:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини