Прокуратура поза політикою?

Прокурор Івано-Франківської області Олександр Каліфіцький сьогодні все ж вирішив особисто прийти на сесію обласної ради та прозвітувати перед обранцями про стан злочинності. Дане питання вже двічі виносилося на розгляд попередніх засідань проте депутати відмовлялися його слухати, оскільки доповідали заступники прокурора.

«Двічі мої заступники з відповідною інформацією направлялися до сесійної зали і двічі було проігноровано їхні виступи. Я це зрозумів, як небажання чути цю інформацію, як би вона була цікавою, то було б байдуже хто її надає. Тому було прийнято моє рішення прийти сюди самостійно», - пояснив Олександр Каліфіцький.

У свою чергу, прокурор вирішив, що доповідати статистику злочинності є недоцільно, адже кожен депутатів має її у розданих матеріалах. Натомість, він наголосив, що прокуратура є незалежною від політики, вона жодним чином не впливає на її діяльність і закон є єдиним для всіх громадян незважаючи на їх партійну приналежність.

«Проблема в регіоні дійсно існує. І вихід із неї ми повинні шукати разом з вами. Нам ділити немає чого, але якщо вже працювати в одному напрямку, то тоді ми зможемо подолати весь безлад навколо нас. Корупція проникла у всі гілки влади, і ми будемо з нею боротися. Я хочу, щоб мене почули всі. Мені глибоко  байдуже на політичну приналежність. Якщо людина стала на шлях злочину, то вона буде покарана до якої б партії вона не належала. Прокуратура поза політикою. Я не народився на Прикарпатті але полюбив той народ, бо він відвертийми, я зараз тут, щоб захищати права тих людей, які мешкають на Прикарпатті ще жодного невинного не притягнули до відповідальності. А ті кого притягнули, то вони нехай думають про свій політичний колір перед тим, як вчиняти злочин», - зазначив Олександр Каліфіцький.

Леся, 08.06.2012 15:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини