Руслан Зелик: «На Прикарпатті «бойові дії», розпочаті прокуратурою, починають набирати обрисів справжньої війни

Коли голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич закривав тринадцяту сесію, представник обласної прокуратури, який прийшов замість прокурора Каліфіцького навіть не співав Державний Гімн України, добре що хоч піднявся.

Депутати обласної ради вкотре вже переносять розгляд проекту «Про стан законності в області, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності прокуратури на території області за 2011 рік» на наступну сесію, бо особисто хочуть поспілкуватися з паном прокурором. А він традиційно відправляє на засідання сесії свого представника, до речі, щоразу іншого.

Я, як депутат обласної ради від ВО «Свобода» та голова постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, самоврядування, захисту прав людини, законності та правопорядку запропонував запросити на чотирнадцяту сесію обласної ради представника Генеральної прокуратури, депутатів Верховної Ради України від Прикарпаття та керівників комітету ВР з питань законності. Можливо тоді Олександр Каліфіцький зійде зі свого «прокурорського Олімпу» та потішить представників громад Прикарпаття своєю присутністю.

До речі, попередній прокурор області Микола Гошовський не боявся, не встидався і не гордував прийти на засідання комісії, президії, чи сесії особисто, хоча часто йому доводилося відповідати на не зовсім зручні запитання. Це давало і дає підстави просто поважати його, як людину і чоловіка, який не ховався за спини своїх заступників.

Нинішнє керівництво прокуратури області обрало зовсім іншу тактику поведінки стосовно депутатського корпусу Івано-Франківщини. Що ж, час покаже, чи тактика тотального відкриття кримінальних справ на депутатів обласної ради від опозиційних до нинішньої влади політичних партій виправдає себе.

А сьогодні «бойові дії», розпочаті саме прокуратурою, схоже, починають набирати обрисів справжньої «війни».

Чи потрібно це пану Каліфіцькому?

Руслан Зелик,

депутат Івано-Франківської обласної ради від ВО «Свобода»,

голова постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, самоврядування, захисту прав людини, законності та правопорядку.

Леся, 09.04.2012 08:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини