Будинку нічного перебування подарували книги

В Івано-Франківську відбулась безпрецедентна подія – представники Молодіжного міськвиконкому з власноруч зібраних книг створили бібліотеку для безпритульних осіб у місцевому будинку нічного перебування.

Ідея створення бібліотеки належить відомій письменниці Ользі Деркачовій та її колезі поетесі Любові Загоровській. Реалізація ідеї стала можливою завдяки участі небайдужих людей, а саме: активістів Івано-Франківського молодіжного міськвиконкому, стажерів проекту «Молодь і влада», студентів Педагогічного інституту Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, журналістів ОТБ «Галичина», а також завдяки допомозі міського голови Віктора Анушкевичуса, його першого заступника Зіновія Фітеля, які також надали книги для першої у своєму роді бібліотеки. Учасники безпрецедентної акції для створення фонду бібліотеки дарували власні книги та придбали невелику кількість книг у книгарнях міста. Результатом такої доброчинності стала понад сотня зібраних книг на різноманітну тематику, починаючи від різножанрової літератури і, завершуючи навчальними посібниками та публіцистикою.

Створення власної бібліотеки для будинку нічного було досить актуальним. Адже, за словами директора закладу Івана Боберського, всупереч поширеній та хибній думці про те, що особам без постійного місця проживання не потрібні книги, серед безхатченків часто трапляються люди з вищою освітою, які із задоволенням читають. Саме тому, не варто насміхатися з чужої біди, адже ніхто не знає, де опиниться завтра.

Позитивно сприйняли подарунок небайдужих іванофранківців й самі безпритульні, на переконання яких книги для них стали досить актуальними, оскільки не завжди їм вдавалося випросити у знайомих бодай одну брошуру для читання. У будинку нічного перебування збираються різні люди, але більшість з них полюбляє читати, а тому новостворена бібліотека стане їм у нагоді.

Леся, 16.05.2012 17:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини