ЄС бойкотує Януковича через переслідування Юлії Тимошенко

Дев'ять європейських лідерів на знак протесту проти поводження влади із засудженим лідером опозиції Юлією Тимошенко відмовилися їхати на саміт в Україну, яка ризикує зіткнутися з ще більш серйозним демаршем у вигляді бойкоту чемпіонату Європи з футболу.
 
Про це йдеться у матеріалі агентства Reuters, яке цитує Кореспондент.net.
 
Президенти Німеччини, Австрії, Італії, Хорватії, Естонії, Словенії, Болгарії та Чехії заявили, що не будуть присутні на 11-12 травня на неформальному саміті глав держав Центральної Європи на чорноморському курорті Ялта.
 
«Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу також заявив, що не планує відвідувати колишню радянську республіку через ставлення влади до Тимошенко, що відбуває семирічний термін за вироком, який Захід визнав прикладом вибіркового правосуддя. США і ЄС зажадали пустити своїх представників і лікарів у камеру до Тимошенко, яка поскаржилася на насильство з боку тюремників», - йдеться у матеріалі.
 
Неформальний саміт в минулому році проходив у Польщі і в ньому брали участь глави 20 держав, включаючи президента США Барака Обаму. Президент України Віктор Янукович запросив учасників зібратися в Ялті за місяць до футбольного чемпіонату Євро-2012, господарями якого є Польща і Україна.
Леся, 03.05.2012 17:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини