Івано-Франківський ОФЦ отримає обладнання вартістю 1 мільйон доларів

Фонд Ріната Ахметова, який є учасником Глобального фонду для боротьби з епідемією ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та малярії, у лютому місяці 2012 року підписав з Івано-Франківською областю меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у рамках проекту фонду «Зупинимо туберкульоз в Україні».

Відтак, як повідомив представник Фонду Ріната Ахметова Василь Перепічка, у 2012 році за їх фінансування у Івано-Франківську відкриють сучасну лабораторію для швидкого вияву збудників туберкульозу.

«Наш фонд цього року заходить в Івано-Франківську область для боротьби з туберкульозом. Насамперед ми проведемо широку інформаційну діяльність щодо попередження, лікування та профілактики туберкульозу. Також, наш фонд виділить 1 мільйон доларів на оснащення в Івано-Франківському обласному фтизіопульмонологічному центрі сучасної лабораторії для швидкого виявлення збудників туберкульозу», - зазначив Василь Перепічка.

«Вже більша половина обладнання закуплена і знаходиться в Києві, ми вже почали роботи з підготовки приміщення і плануємо, що максимально через два місяці ми таку лабораторію відкриємо. Нове обладнання дозволить скоротити терміни результатів аналізів від трьох місяців до двох тижнів», - додав Любомир Малофій, директор ОФЦ.

 

Леся, 22.03.2012 13:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини